Nu närmar sig slutet

04 MAR 2019 11:31
17 omgångar är spelade i SBL säsongen 2018-19, och vad gäller då för att säkra slutspel för 34:e året i klubbens historia? Vilka möter vi? När är matcherna? Vilka resultat krävs? Vi reder ut allt.
  • Uppdaterad: 04 MAR 2019 11:31

I skrivande stund återstår har precis den 17:e omgången i SBL 2018-19 spelats klart vilket innebär att tre grundserieomgångar återstår innan det är dags för slutspel. Under de föregående 34 raka säsonger klubben spelat i högsta serien har man gått till slutspel alla gånger förutom en, säsongen 2009-10.

För att säkra en slutspelsplats säsongen 2018-19 så är förutsättningarna relativt enkla. Plats 1-8 genererar slutspel, övriga inte. För närvarande innehar Wetterbygden 8:e-platsen och för att klara slutspel är Wetterbygden den närmsta konkurrenten under de tre sista omgångarna. Såhär ser tabellen ut just nu.

V F P
7 Högsbo Basket 7 10 14
8 Wetterbygden Sparks    6 11 12
--- ------------------------------- --- --- ---
9 Visby Ladies 5 12 10
10 Mark Basket 2 16 4

Då Ladies efter två möten mot Wetterbygden har positiv målskillnad i inbördes möten mellan lagen så är det Ladies som får den högre tabellplaceringen om båda lagen skulle hamna på samma poäng i tabellen. Således behöver Ladies vinna minst en match mer än Wetterbygden under de sista tre omgångarna för att säkra slutspel. Såhär ser lagens spelschema ut för resten av grundserien.

8/3 Visby Ladies  Vs.  IK Eos ICA Maxi Arena
13/3          Norrköping Dolphins  Vs.  Visby Ladies                   Stadium Arena
20/3 Visby Ladies  Vs.  Högsbo Basket    ICA Maxi Arena

9/3 Uppsala Basket  Vs.  Wetterbygden Sparks SEB USIF Arena
13/3     Wetterbygden Sparks   Vs.  IK Eos Huskvarna Sporthall
20/3 Alvik Basket  Vs.  Wetterbygden Sparks    Åkeshovshallen

Med andra ord är det vinna eller försvinna som gäller. Siktet är inställt på minst en vinst mer än Wetterbygden och inget annat. Inte tänker du missa sådan här glödhet spänning från nära håll?

>>Säkra dina biljetter redan idag!