Mer gotländskt i Ladies – "Jag är jättetaggad"

24 MAJ 2019 08:34
Sedan dryga två veckor tillbaks har det stått klar att de egna produkterna Elsa Grufstedt och Felicia Thomsson varit klara för fortsatt spel i Ladies, och nu tar ytterligare en gotländsk talang plats i ligatruppen.
  • Skapad: 24 MAJ 2019 08:34

Den gotländska guarden Thelma Qviström har trots sin ringa ålder hunnit med spel med både Visby BBK och Marbo Basket, och kommer till hösten göra sin debut på liganivå med Visby Ladies. I april 2018 var 16-åriga Qviström del av det Marbo Basket-lag som på U16-nivå blev Svenska Mästare, och hon har även erfarenhet av Division 1-spel så sent som i höstas i Kinna.

Thelma Qviström, hur känns det att ta klivet till ligan och Visby Ladies?

– Det är ett stort steg så klart, jag spelade ett par matcher i division 1 i höstas och redan där märktes temposkillnaden, men det kommer bli en väldigt rolig utmaning som jag är jättetaggad inför. Det ska bli kul att få spela hemma på ön igen efter att ha varit iväg vilket gett mig erfarenheter och möjligheter som jag inte kunde haft här, så det är inget jag ångrar, men skönt att vara hemma.

Vad ser du mest fram emot med den kommande säsongen?

– Jag ser fram emot att lära mig mer basket, träna för en ny coach och träna med de mer rutinerade spelarna på den här nivån. Jag kommer studera proffsen och ta till mig erfarenheter och helt enkelt lära mig så mycket jag bara kan och utvecklas för att med tiden få speltid.

Har du några målsättningar med klivet upp?

– Jag ska ge allt på träningarna, utvecklas och med tiden bli en ligaspelare.

Head coach Eivind Möstl, vad har du att säga om Qviström som tillskott?

– Det är kul att Thelma som är en egen produkt är tillbaka på ön efter tiden i Mark, och mer gotländskt blod i laget tror jag kan vara bra. Jag har inte hunnit se allt för mycket av Thelma än, man jag har hört gott om henne och det ska bli spännande att få följa hennes fortsatta utveckling.

Sportchef Anders “Leo” Pettersson, hur känns det här?

– Det känns roligt att lyfta upp ännu en junior från de egna leden. Thelma som kommer från spel med ungdomslag och Division 2 kanske inte är helt redo för elitbasket än, men jag är säker på att hon kommer ta stora steg under säsongen som basketspelare. Det är en tjej med stark vilja.