Gotländska talangen förlänger – "Jag är riktigt taggad"

02 MAJ 2019 10:00
Att komma hem från ett tufft matteprov och sedan direkt förbereda sig inför kvällens träning med amerikanska proffs och landslagsmeriterade lagkamrater är inte vardag för varje ungdom, men för Felicia Thomsson är det en vanlig måndag.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2019 10:00

16-åriga Felicia Thomsson, som är fostrad i Visby BBK:s ungdomsled, debuterade i Ladies och i SBL säsongen 2017-18. Nu är hon klar för sin tredje Ladies-säsong i höst.

Thomsson, som totalt hunnit med elva inhopp i ligan hittills, har under den gångna säsongen varit dubbellicensierad och även spelat med klubbens Division 2-lag för att kombinera elitträning i Ladies med kontinuerlig speltid i Division 2.

Säsongens höjdpunkt med Visby Ladies kom i bortasegern mot Norrköping Dolphins (44-79) när Thomsson stod för sitt karriärslängsta inhopp och en karriärshögsta poängnotering i ligasammanhang när hon stod för 5 poäng.

Felicia Thomsson mot Uppsala. Foto: Erica Thomsson

Felicia Thomsson. Foto: Erica Thomsson

Felicia Thomsson, hur har du utvecklats under dina två elitsäsonger?

– Jag har lärt mig att läsa av spel bättre och jag har fått in en skotteknik som jag känner mig bekväm med men som jag även vill utveckla ännu mera, säger Felicia Thomsson.

Vad har du för mål till den kommande säsongen?

– Den kommande säsongen vill jag ta mer plats i laget, utveckla min teknik och förhoppningsvis göra några poäng denna säsong med! Jag är riktigt taggad på att se hur långt vi kan ta oss, säger Thomsson.

Head coach Eivind Möstl, vad hoppas du få se från Thomsson i höst?

– Hon har tagit stora steg under säsongen och det ska verkligen bli spännande att följa hennes fortsatta utveckling nästa säsong. Felicia har visat stor vilja för att hela tiden bli bättre, och med den inställningen kan man nå långt.

Sportchef Anders “Leo” Pettersson, vad tänker du om den här förlängningen?

– Den spelare som växte mest under förra säsongen, både på längden och i spelet var Felicia Thomsson. “Fille” börjar så smått ta stegen från att vara ungdomsspelare till att vara juniorspelare. Hård träning under säsongen som var har gett resultat. Utvecklingskurvan går uppåt och det skall bli roligt att se hur utvecklingen går under nästa säsong.