Kapten Jonna Raflund skadad

08 DEC 2018 08:00
Det var i slutskedet av bortamatchen mot Luleå den 30:e november som Raflund fick en smäll mot sitt lillfinger. Nu har hon och klubben fått besked kring hur allvarlig skadan är.
  • Skapad: 08 DEC 2018 08:00

Den 30:e november spelade Ladies bortamatch i Luleå i en match som blev historisk då den slog rekord i sammanlagt antal poäng från båda lagen. Det tidigare rekordet som låg på 207 sattes 2012 i Mark - Telge (94-113) men efter 123-87 mellan Luleå och Ladies så är 210 det nya rekordet.

I slutet av rekordmatchen fick Ladies lagkapten Jonna Raflund en smäll mot lillfingret på vänsterhanden. Efter att smärtan inte gick över sökte sig Raflund till Lasarettet i Visby under veckan för att undersöka handen där hon nu har fått besked om skadans grad.

Raflund har drabbats av en fraktur i lillfingret vilket innebär att hon kommer bära gips inledningsvis och vara borta från träning och spel ett tag. Hur länge Raflund kommer vara borta är svårt att säga i dagsläget då det ännu är svårt att spå hur fort frakturen kommer läka samt hur snabb återhämtningen efter gipset tagits bort kommer vara. Den enda uppskattningen klubben har i dagsläget är därför att Raflund kommer vara borta från träning och spel i mellan 2 till 10 veckor.