Anna Kelly ny pointguard i Ladies

29 DEC 2018 12:00
Efter att Janeli Lilleallik tvingades till en benhinneoperation precis innan jul som håller henne borta från spel resten av säsongen så påbörjades en intensiv jakt på en ny pointguard. Nu är det klart vem som fyller Lillealliks skor.
  • Uppdaterad: 29 DEC 2018 12:01

I halvtid i kvällens match mellan Ladies och Mark tillkännagavs att valet av Lillealliks ersättare föll på den 21 år gamla landslagsmeriterade pointguarden Anna Kelly. Kelly är född i Kazhakstan, men har spenderat sin uppväxt i Nederländerna, Belgien, Irland och USA. Kellys far är från USA och hennes mor från Irland vilket innebär att hon har både amerikanskt och irländskt medborgarskap och är därmed tillgänglig för spel trots USA-kopplingen och förbundets regelverk. Den 168 cm långa Kelly har så sent som 2017 representerat det Irländska U20-landslaget där hon under U20-EM 2017 snittade 15.4 poäng, 8.1 returer och 2.7 assists på de sju EM-matcher hon spelade. Den här säsongen har Kelly spelat för UCF Knights, samma college där Zakiya Saunders var poängbäst, men har nu valt att avbryta collegespelet för en karriär i Europa med start i Visby Ladies.

Anna Kelly, hur känns det att komma till Visby Ladies?

– Jag är väldigt laddad på att komma och spela och jag tror det här kommer vara en bra möjlighet för mig och jag ser väldigt mycket fram emot att lära känna mina nya lagkamrater och coacher.

Vad hoppas du kunna bidra med till laget?

– Mina största styrkor är min teknik, snabbheten och poängproduktionen. Jag gillar att spela snabb basket och få alla inblandade i spelet. Jag hoppas kunna bidra med att fördela bollen bra, ta mina skott och gärna skott utifrån och ett bra försvarsspel som kan ge oss många break.

Eivind Möstl, vad har du att säga du om Anna Kelly?

– Att hitta en spelare som kan stå för samma energi och intensitet som Janeli Lilleallik hade är en tuff uppgift, men jag tror att Anna Kelly kan matcha Janeli. Anna är en spelare som jag tror kan bidra med bra fart, en bra skottprocent och göra mycket nytta i laget.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du om den här värvningen?

– Vi har sökt efter en pointguard som kan fylla Janelis skor, en som kan leda laget med energi, attacker och som kan vara en länk på banan. Vi tror att vi har hittat exakt den spelaren vi söker i Anna Kelly. När vi fick förslag på mängder av spelare så var det just Kelly som stack ut och vi kände fort att hon är den vill vi ha.