Svensk Basket

FIBA Europe har i dagarna två varit i Stockholm inför beslutet om vilka som blir värdnationer för EuroBasket Women 2021. Förutom Sverige är Frankrike, Spanien och Ukraina kandidater.

Nynäshamn Basketbollklubb är en av Sveriges yngsta basketföreningar och har under sina första två säsonger vuxit till en av Nynäshamn kommuns största idrottsföreningar med nästan 200 medlemmar fördelat på 11 träningsgrupper/lag.

Den 24 augusti genomförs ett extra Förbundsmöte där finns det en punkt av agendan, Svenska Baskets strategi 2025.

27 juni är det uppkast i EuroBasket 2019 när damlandslaget tar sig an Montenegro i Riga, Lettland. Nu har förbundskapten Francois Gomez tagit ut truppen som kommer att representera Sverige på EM.

Inom ramen för Svenska Basketbollförbundets projekt Game Changer, önskar vi bjuda in coacher i åldrarna 17-25 till vår Game Changer ledarskapsutbildning i Göteborg 3 – 4 augusti. OBS! Max 30 deltagar får plats - först till kvarn!

EM-nationerna matchar för fullt över hela Europa just nu för att förbereda sig för EuroBasket. FIBA håller reda på alla resultat och redovisar dem på denna sida nedan. Vi fokuserar på Sveriges motståndare och deras matcher såklart.

Amanda Zahui kommer att sommarprata i P1 den 2 augusti. Hon blir därmed den andra svenska basketspelaren efter Jonas Jerebko att göra det. Tidigare i år fick Amanda Sportspegelns pris på Idrottsgalan i Globen och levererade ett fantastiskt tal.

För andra året i rad arrangeras succésatsningen BonnierHoops i Biskopsgården, streetbasketplanen där basket och kultur delar planhalva. BonnierHoops håller öppet hela sommaren och fungerar som en samlingsplats för barn och unga i området.

Ett mästerskap vore ingenting utan fans på läktarna. På bara sex år har Sverige byggt en av Europas bästa hejarklacker genom Moose Nation. Med EuroBasket 2019 inom räckhåll är förbedelserna i full gång.

Onsdagen den 19 juni kommer SJ Basketligan Special och Vårby Gäris att hylla damlandslaget. Det är den gemensamma sponsorn SJ som arrangerar en dag i Solnahallen öppen för allmänheten.

Vi söker coach säsong 2019/2020. Gillar du att omges av ett gäng mycket motiverade och samspelande basketspelare? Är du en pedagogisk och rutinerad ledartyp som motiveras av ett basketintresse?

Svenska Basketbollförbundet vill informera er om ett extra förbundsmöte När: Lördag den 24 augusti kl 10.00-12.00 Var: Clarion Hotel, Ringvägen 98, Stockholm (Skanstull)

Det blev en intensiv och varm baskethelg när Miki Herkel Cup avslutade basketsäsongen i Södertälje, med spännande matcher och härlig stämning - både i hallarna och utomhus på 3x3-planerna.

Damlandslaget avslutade träningslägret i Slovenien på bästa sätt med en storseger över Storbritannien, 87-45. En stark defensiv insats gjorde att Sverige kunde få många enkla poäng, och alla spelare kom med i poängprotokollet.

Svenska Basketbollförbundet inbjuder härmed till Riksmästerskap för Pojkar och Flickor 15 och 16 säsongen 2019-2020. Anmälan skall vara Svenska Basketbollförbundet tillhanda senast 15 augusti.

Postadress:
Visby BBK - Basket