Hoppa till sidans innehåll

Shamima i LOKA Heroes

09 JAN 2017 13:44
Shamima Mitu kom till Gotland för drygt ett år sedan som politisk flykting från Bangladesh. Det var när hon började spela basket i Visby BBK som hon insåg att det var så få kvinnor på den öppna träningen. Shamima bestämde sig för att ändra på det.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2017 11:07

 Med hjälp av Loka Heroes startar hon nu projektet World Wide Ladies, som ska locka fler kvinnor till basketen – särskilt de som är nya landet. Shamima inleder sin projektturné runt Gotland med en prova-på-träning i Visby för alla tjejer.

Var: Visby BBK... A7-hallen
När: fredag den 13 januari klockan 17:00-18:00

Shamima Mitu flydde från Bangladesh efter de hot och hat hon blev utsatt för i sitt jobb som journalist när hon skrev om kvinnor- och barns rättigheter. Väl på plats på Gotland besökte Shamima en öppen basketträning för Visby BBK. Hon fastnade för sporten direkt. Hennes engagemang kickade igång snabbt när hon upplevde en brist på kvinnor i sporten. Resultatet är World Wide Ladies. Med Loka Heroes i ryggen ska Shamima nu resa runt på Gotland för att få fler nyanlända kvinnor att prova på basket. Shamima kommer få hjälp med hallhyror, material, busskort och annat som kan behövas. Hon vill på så vis inspirera andra i Sverige att starta liknande projekt.*

– Basket är ett bra verktyg för integration och det är extra viktigt med rörelse, glädje och att träffa nya kompisar när man precis kommit till ett nytt land. Shamimas projekt handlar om allt detta och därför är hon en riktig Loka Hero, säger Fredrik Spendrup, VD på Spendrups Bryggeri och juryns ordförande för Loka Heroes.

Shamimas turné inleds med en öppen träning i Visby för alla tjejer. Välkomna!

Skribent: Lars Löfgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Visby BBK - Basket
Box 1065
62121 Visby

Kontakt:
Tel: 0707432057
E-post: This is a mailto link

Se all info